Böcker om meditering

Om du inte bara vill lära dig att meditera utan även läsa om historian bakom, hur meditation uppstod, var dess ursprung är och få en mer komplex bild finns det många bra böcker i ämnet. 

Buddhistisk meditation

Den kanske vanligaste meditationsformen är den buddhistiska. Enligt buddismen kan vi förändra den vi är. Ett sätt att göra det är genom att meditera. Boken Buddistisk meditation: en praktisk vägledning av Paramananda beskriver två buddhistiska meditationsövningar. Den första övningen går igenom betydelsen av andningen och hur den kan hjälpa oss att få bättre insikt om oss själva och vad vi vill med våra liv. Författaren Paramananda föddes som John Wilson år 1955 i London. Efter hans pappas död började han att bli allt mer andligt intresserad och kom så småningom i kontakt med den buddhistiska orden Triratna. Efter sina resor på både det själsliga och det fysiska planet, har han återvänt till London där han numera arbetar med undervisning och skrivande.

Böcker om meditering

Upptäck Deepak Chopra

En av de mest kända och välsedda inom alternativmedicinen är mannen Deepak Chopra. Han föddes i Indien år 1947 och har skrivit en mängd böcker inom bland annat meditation. Även hans lärling Davidjii har författat texter, till exempel Meditationens hemligheter för personlig utveckling och inre frid. I boken får du ta del av Davidjiis egna berättelse in i meditationens värld samtidigt som du får lära dig att själv meditera. Ytterligare en man som är välkänd inom området är Eckhart Tolle. Han har skrivit den enkla boken Lev livet fullt ut i praktiken som lär dig enkla tekniker och ger steg-för-steg beskrivningar i meditation. Tolle vill förmedla att meditation inte tillhör någon typ av religion eller är begränsad till en viss folkgrupp. Han vill visa enkelheten och förklara vad meditation kan betyda för dig och din vardag. Tolle har också författat barnböcker som Milton´s secret. 

Alla ovanstående böcker kan varmt rekommenderas men finns det då några som du avråds att läsa? Det är svårt att svara ja eller nej på den frågan. Mycket handlar om smak. Generellt kan sägas att om du är nybörjare i ämnen bör du läsa så enkla böcker som möjligt. Akta dig för meditationsböcker som vill förmedla endast en sanning i hur du mediterar eller böcker som innehåller en mängd beskrivningar av ritualer. Dessa böcker är ofta äldre utgåvor och som kan vara värdefulla när du blivit mer van inom meditation. Du har då en större förmåga att sålla bland bra och mindre bra information. 

 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2023 Aditom.se

Tema av Anders Norén