Kurser

Om du är intresserad av meditation och vill utvecklas inom denna fantastiska teknik är det bra att gå en vägledd kurs. Att meditera kan vara och innebära många olika saker. Därför skiljer sig också de olika kurserna åt. Studera kursupplägget noga för att hitta den utbildningen som passar dig och dina behov. 

Öppna ditt tredje öga

Inom meditation är tankens kraft minst lika viktig som den fysiska kraften. Syftet är att du ska kunna koppla bort störningsmoment i vardagen, komma ner i varv och inte låta tankarna förstöra din koncentration eller nattsömn. I kursen awakening the illuminated heart som ges i Umeå, Ängelholm, Sydkoster, Linköping och i Danmark lär du dig att lyssna på ditt inre och öka din kreativitet. Du får lära dig tekniker för att bemästra stress, och bli bättre på att lösa problem. Du får lära dig bland annat hur du öppnar och stänger ditt tredje öga. Detta chakra eller energicentra är placerat i pannan mellan ögonbrynen och öppnar upp ditt medvetande. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av meditation och kursansvariga är Ateljé Lovås. 

Kurser

Sammanför yoga och meditation

Yoga och meditation ligger nära varandra eftersom båda använder andningen som teknik för att koppla av. Grimslövs folkhögskola i Skåne anordnar en sommarkurs som ger dig möjlighet att få prova på båda dessa under några dagar i en lugn miljö. Du får undervisning i sittande meditation, att meditera i naturen, dans och yoga. Samtidigt erbjuds du samtal och tid för reflektion. Inte heller här behöver du ha förkunskaper men det är en fördel om du har testat på yoga innan. Anmälan görs till Grimslövs folkhögskola som också kan ordna med övernattning vid behov.  

Meditera hemma i lugn och ro

Om du av någon anledning inte kan eller vill meditera tillsammans med andra finns möjlighet att gå en webbkurs. Exempelvis ger Ruach en 12 månader lång kurs där du utvecklas hemma i din egen takt. Denna typ av meditation fokuserar på djupandning, att centrera sinnet och att låta andningen ske långt ner i kroppen. På detta sätt kan du minska stress, slappna av i muskler, lösa upp huvudvärk, minska oro, kraftlöshet och dämpa ångest. Varje meditationssession tar mellan tio och trettio minuter, du bestämmer hur mycket tid som du har och vad du behöver. Kursen är väldigt prisvärd och passar även om du inte är säker på om meditation är något för dig. Du kan också leta upp videor på exempelvis Youtube eller låna på biblioteket om du vill ha mer insikt innan du bestämmer dig för att gå en utbildning. 

 

 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Aditom.se

Tema av Anders Norén