Varmt välkommen till min blogg och till en värld av meditering. Jag som skriver heter Maria och är en 35-årig kvinna som till vardags har det ganska stressigt emellanåt. Som så smånga andra. Meditation har lärt mig att varva ner, stilla mina tankar och finna en annan väg i livet. 

Min historia

Jag vill dela med mig av min historia men framförallt vill jag att fler ska upptäcka meditationen och de positiva effekter som den för med sig. Meditationen kom in i mitt liv efter en tuff period. Jag hade mått dåligt en längre tid, med mycket stress och press. I huvudsak var det jag som hade lagt dessa bördor på mig själv. Jag har alltid velat vara den duktiga flickan men samtidigt har jag varit en sökare och jag är övertygad om att vi människor inte är skapta för dagens kraftfyllda samhälle. Min övertygelse är att många av oss behöver ta ett steg tillbaka. Betrakta oss utifrån och andas. Känna efter vad vi vill med livet. Jag började på en meditationskurs och där började min resa på allvar.

En blogg om meditation

Testat olika typer av meditation

Vad tänker du på när du hör ordet meditera? Vad ser du framför dig? Ser du en person som sitter i lotusställning med handflatorna pressade mot varandra och slutna ögon? Ser du någon som är ute i naturen och vandrar barfota eller kanske tänker du på någon som sitter på bussen en stressig morgon? Faktiskt är alla scenarior tänkbara och det är det som jag vill förmedla med meditation. Att den kan se olika ut och att den passar för olika typer av människor. Jag har själv provat på flera olika meditationsttekniker för att hitta den som mest stämmer överens med mig som person. Oavsett vilken teknik som du använder eller kommer att använda är andningen väldigt viktig. Om du andas på rätt sätt kommer kroppen ner i varv, hjärtat slår saktare och stressen minskar. I detta tillstånd väcks också ditt undermedvetna. Du kan få bilder eller budskap till dig från ditt undermedvetna som vill berätta någonting för dig.

En blogg om meditation

Utvecklas ständigt

Jag har hittat en meditationsteknik som fungerar för mig men det betyder inte att jag slutar att utvecklas. Tvärtom! Jag försöker alltid att förfina min teknik och provar gärna nya sätt att meditera. Jag försöker hålla mig uppdaterad inom ämnet genom att vara medlem i forum, läsa böcker och artiklar på nätet. Det senaste verkar vara att det går att tävla i meditation. Jag hoppas att du vill följa med mig på mig fortsatta resa och att du själv blir sugen på att börja meditera.